Image Alt

Despre mine

Intro

Culorile pasiunii

Sunt Mihaela, Amiela după pronunția stâlcită a uneia dintre nepoatele mele, nume pe care l-am adoptat apoi pentru dragostea și originalitatea pe care le transmite.

Les fleurs d’Amiela este un vis devenit realitate, este un stil de viață pastelat cu flori suave ce îmi bucură mintea și sufletul.

Mi-am descoperit printr-o coincidență vocația, cu bucuria unui copil ce primește o înghețată. Din acel moment am realizat că florile m-au însoțit toată viața și că până atunci nu am știut că noi trebuie să fim împreună.

Cursurile la Paris

Alice în Țara Minunilor

Am absolvit două cursuri la Paris la Catherine Muller, o poezie de profesoară în arta florală, o “floare de nu mă uita” printre noi, oamenii. Școala ei m-a fermecat definitiv, m-a făcut să mă simt ca Alice în Țara Minunilor, fiind o oază în care, odată intrată, mi-am dorit să revin an de an. Mi-a placut să mă las dusă de farmecul Parisului, al florilor și al mirosului lor din Les Jardins des Tuilleries aflate lângă școală, al librăriilor vechi pline de mistere, al vitrinelor din care ieșeau parfumuri de colonii, al macarons-urilor, patiseriei, ciocolatei și muzeelor din orașul luminilor.

Așa a început povestea mea. Am pornit pe drumul florilor cu teamă, dar pasiunea m-a mânat mai departe și mi-a dat curaj să lupt, în primul rand cu mine, apoi cu încercarea mea de a educa spre frumos. Am studiat, am cules informații de peste tot – cărți, internet, floriști, natură – am plantat și plantez flori tot timpul, am mângâiat și admirat florile în toate stadiile lor, le-am urmărit viața și efemeritatea.

Cand florile iti vorbesc

Ursitoarea florilor

Când încep să lucrez cu florile le observ postura firească: le las să îmi spună cum vor să fie așezate, nu le forțez, încerc să le pun în valoare asa cum sunt și în natură, pentru a spune împreună o poveste celui care le primește.

Aranjamentele și buchetele mele poarta destine, la începutul fiecărui proiect încerc să aflu cum este cea/cel pentru care le fac, împlinind astfel dorințele și trăsăturile destinatarului.

Florile au fost alaturi de mine tot timpul. Acum a venit vremea să le pun în valoare, să le fac să fie iubite și oferite din suflet.

Și da, florile chiar vorbesc!